Viktminskning

Viktminskning och diet – inte Banta

Fetma och övervikt är några av vår tids allra största hälsofaror. I Sverige har andelen feta mer än fördubblats sedan 1980, och det finns länder i världen där över 90% av befolkningen är överviktig eller fet!

Att vara överviktig eller fet kan på lång sikt vara farligt för kroppen. Förutom det faktum att fetma inte anses attraktivt i vår kultur, innebär en stor andel fett i kroppsvikten att kroppen utsätts för onödig extra stress som sliter på den. Överviktiga är överrepresenterade i många sjukdomsbilder och fetma riskerar också att hämma en sund och aktiv livsstil. Det är dock viktigt att understryka att en viss andel kroppsfett inte bara är viktigt, utan också livsnödvändigt. Kvinnor har generellt en något högre andel än män, och för män är det främst bukfettet som riskerar att vara riktigt farligt för hälsan.

När det gäller viktminskning finns det mängder av hälsoprodukter och dieter att välja mellan. Ny forskning som ännu inte är helt fastställd visar på teorin att det är våra gener som styr vilken typ av diet som fungerar för oss. Forskningen verkar rimlig, då det som kan fungera utmärkt för en person kan visa sig helt overksamt för en annan. Vi på hälsoprodukter kommer att följa utvecklingen och rapportera om de trender som finns, både för hälsoprodukter, dieter och viktminskningsprogram.

Artiklar om viktminskning och diet

CLA

Gå steget längre med stegräknare

Medelhavskost

Småbarnsdieten

En reaktion på “Viktminskning

  1. Pingback: Premiär för Hälsoprodukter.com | Grenfeldt

Kommentera