Småbarnsdieten

Visste du att små barn tränar sina kroppar nästan lika hårt som tyngdlyftare? Åtminstone om man ser till kroppsvikt och intensitet. Så hur orkar de med all denna hårda träning? Och finns det några koncept som går att överföra på oss vuxna människor för att vi snabbt ska kunna komma i toppform? Hälsoprodukters redaktion gick på djupet och hittade:

Barn med blåbär kring munnenSmåbarnsdieten

Småbarnsdieten är en fyra dagar lång kur som kanske inte tar oss tillbaka till stenåldern, men garanterat tillbaka till barndomens fröjder.

Dag 1

Frukost: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med marmelad, gärna plommon. Ät två små bitar av ägget och bred ut resten på golvet. Ta en bit av rostbrödet och smörj sedan in ansikte, händer och kläder med marmeladen.

Lunch: Fyra färgkritor av valfri färg, en handfull krossade popcorn från mattan i vardagsrummet och ett stort glas mjölk (tre klunkar, häll resten på golvet).

Middag: Ett kex, två av popcornen som du sparat från lunchen. Skräp du hittat bakom soffan.

Kvällsmat: Rosta en skiva ljust bröd och kasta den sedan på köksgolvet. Valfritt antal klunkar av badvattnet.

Dag 2

Frukost: Gårdagens brödskiva från köksgolvet. Till det, en näve pärlsocker.

Lunch: En halv näve grus från lekparken med tillhörande fimp. Tugga bara, spotta sedan ut.

Mellanmål: Slicka på en klubba så att den bli klibbig, släpp ner den i gruset. Slicka igen tills den är ren. Lägg den på mattan för förvaring.

Middag: Sten eller torkad ärta, funnen i näsborren. Blanda läsk med potatismos men rör inte om så mycket att läsken inte syns. Ät med gaffel.

Dag 3

Frukost: Två plättar och mycket sylt, som du gnider in i hår och byxor. Ett glas mjölk. Drick hälften av mjölken och kläm sedan ner plättarna i glaset. Plocka upp klubban från mattan, men slicka bara bort luddet. Göm den sedan mellan soffdynorna.

Lunch: Fyra tändstickor, o’boy och en smörgås med marmelad och ost. Ät allt men se till att spy upp det på golvet och över dina kläder. Häll ut ett glas juice på bordet.

Middag: Två skivor falukorv med ketchup, en halv näve chips. Kolsyrat vatten till maten. Se till att det kittlar upp i näsan så att du kan nysa ut det över bordet.

Dag 4

Frukost: En halv tub tandkräm, lite tvål och en oliv från papperskorgen. Häll ett glas saft i en skål med flingor. Häll på en halv kopp pärlsocker. När flingorna blivit mjuka dricker du upp saften och och klär överkroppen med flingorna.

Lunch: Smulor från köksgolvet och vardagsrumsmattan. Nu får du äntligen leta redan på klubban igen och äta upp den.

Middag: Spaghetti nedrörd i ett glas o’boy. Kasta köttbullarna på din familj och på golvet.

Motion

Småbarnsdieten fungerar bäst om man samtidigt motionerar och håller igång. Nedan är några exempel på hur du kan se till att få ut max av din träning.

  • Träna både smidighet och styrka genom att vrida och slingra dig på golvet i alla större affärer du kommer till, träna stämbanden genom att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när väktarna försöker släpa ut dig på parkeringsplatsen.
  • Spring överallt, hoppa utan egentlig anledning då och då. Finns det vattenpölar bör du självklart hoppa i dem då vattengympa erbjuder skonsam styrketräning. Ramla regelbundet, att resa sig upp stärker särskilt rygg- och benmuskulatur. Kom ihåg att kontinuerligt träna stämbanden genom att skrika medan du springer.
  • Se till att någon i din närhet kan fungera som sparringpartner vid påklädning, oavsett om det sker hemma eller på jobbet. Protestera kraftig med både kropp och stämband mot att bli påklädd. Nöj dig aldrig med den första uppsättningen kläder, kräv att få byta om åtminstone tre gånger innan du går ut/hem.

Sammanfattning

Det skulle förmodligen gå att bli smal med denna diet, men vi har svårt att se några större hälsosamma effekter i längden av att äta popcorn, tandkräm och grus. Även motionsdelen av dieten går att ifrågasätta eftersom man med största sannolikhet skulle gå miste om de positiva effekter som ett social umgänge med andra människor ger, åtminstone vid upprepad träning (s.k. ”vardagsmotion”).

Vårt betyg

Betyg stjärnatom stjärna hälsoproduktertom stjärna hälsoproduktertom stjärna hälsoproduktertom stjärna hälsoprodukter

PS. Den här artikeln är skriven med glimten i ögat. Vi rekommenderar ingen att följa småbarnsdieten. DS.