Äta nyttigt & Gå ner i vikt

De flesta forskare är överens om att kosten, förutom regelbunden motion, är en av de viktigaste faktorerna när det gäller att hålla figuren och må bra. Nyttig mat har en bättre mix av de olika byggstenarna kolhydrater, fett och protein än till exempel snabbmat, och en balanserad kost nyttig mathjälper båda hälsa och immunförsvar.

Förutom att man mår bättre av näringsriktig mat, står man sig längre på varje måltid än om man äter skräpmat. Det innebär att man kan undvika de onyttiga mellanmålen och äta utifrån sina egna förutsättningar. Vi säger naturligtvis inte att alla mellanmål är onyttiga! Men fler produkter än du tror marknadsförs som nyttiga mellanmål medan de egentligen inte är något annat än fettbomber.

Här på Hälsoprodukter samlar vi alla råd, rön, tankar och fakta kring kring den för oss alla livsviktiga maten under rubriken Äta nyttigt. Vi ger dig grunderna, reder ut olika begrepp och undersöker vad nyttig mat egentligen är. Här kan du dessutom hitta många tips på nyttiga råvaror som du kan använda för att må bättre!

Artiklar om nyttig mat och hälsokost

5 matvaror som boostar ditt immunförsvar

Açai – urkraft från Amazonas

Det livsviktiga vattnet

Gojibär – lika goda som nyttiga

Fem fascinerande fiberfakta

Medelhavskost

Päron

Quinoa, det sydamerikanska superfröet

Lämna ett svar