Bokrecension

Alfahane.se – Bli fit på 30 dagar

Bli fit på 30 dagar är en e-bok från sajten Alfahane. Sajten och riktar sig främst till män, något som också märks på bokens innehåll. Att det är en e-bok märks på omfånget – det är snarare en detaljerad manual än en riktig bok. Det är inte nödvändigtvis något dåligt eftersom man snabbt kommer till bokens kärna och kan börja ta del av dess budskap istället för att läsa om diverse saker som i andra böcker närmast verkar fungera som utfyllnad. Ingen skulle ju köpa en inbunden bok som var 35 sidor tjock, men för e-boksformatet fungerar det utmärkt.

Boken lever upp till sin titel, och kretsar kring hur man genom bra kosthållning och regelbunden träning kan komma i bättre form på en månad. Målen som anges är inte orealistiska, och det är ingen snabbkur som beskrivs utan snarare en bra start för ett hälsosammare liv.

Klara regler och principer sätts upp när det gäller träningen. Man ska:

  • Använda så stora muskelgrupper som möjligt med flerledsövningar
  • Ha en hög intensitet
  • Förflytta vikten snabbt men strikt
  • Inte använda maskiner
  • Använda vikter man kan hantera

Martin på Alfahane, som skrivit boken, går pedagogiskt igenom kost, träning, olika övningar och en kort detox-kur. Vi gillar att allt han går igenom motiveras och förklaras. Det står inte bara vad man ska göra, utan även varför man ska göra det, något som är viktigt för motivationen. Ett realistiskt träningsschema presenteras också med alternativa övningar för den som helst tränar hemma, och de övningar som används förklaras så att även nybörjaren kan ha nytta av dem.

Som extra bonus får vi även en träningsdagbok att skriva ut och en kaloriguide för de vanligaste matvarorna. Allt som allt är det mycket innehåll för att vara en e-bok, speciellt sett till det mycket rimliga priset.

Vårt betyg

Betyg stjärnaBetyg stjärnaBetyg stjärnaBetyg stjärnatom stjärna hälsoprodukter

Köpa boken

Boken kostar 79 kronor och du hittar den på alfahane.se.